Pijet freskuese ndahen në dy grupe kryesore: natyrore, që prodhohen nga përbërës natyralë, si p.sh pijet e buta të frutave (10-15% lëng frutash, ujë, sheqer, esenca , me ose pa CO₂, shtesa të tjera ushqimore), dhe artificiale, që prodhohen duke përdorur lëndët e para, si p.sh uji , esenca, aromatizues, CO₂, sheqerna të shtuara, shtesat e acideve si acidi citric, acidi malik, acidi tartrik .

Shumë prodhues kanë formulat e tyre të esencave apo të aromave, prandaj dhe pijet freskuese janë të shumta por sigurisht me te mirat do te jene ato qe i pergatisni vete ne shtepi me receta qe ka pafund ne internet apo me ato qe ju ka mesuar gjyshja duke nisur qe nga shurupi i trendafilit apo i thanes.

yacht hotel sarande

Treguesit e vlerësimit cilësor të pijeve freskuese janë:
• Organo-shqisore (pamja, ngjyra, era, prania e turbullirave, precipitate, shija),
• Përcaktimi i aciditetit të përgjithshëm i shprehur si acid citric,
• Përcaktimi i lëndës së thatë të tretshme,
• Përcaktimi i pH,
• Përcaktimi përmbajtjes së CO₂.

Kush i kushton rëndësi shëndetit e kupton se cfarë duhet të zgjedhë kur do të freskohet apo të marrë pak fuqi në orët më të lodhshme të ditës

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu